Міністерство охорони здоров’я України визначило основні вимоги щодо роботи продовольчих ринків

Агропродовольчі ринки в умовах поширення коронавірусної хвороби COVID-19 повинні працювати із дотриманням суворих вимог!

Допуск працівників, продавців і відвідувачів ринку здійснюватиметься виключно за наявності вдягнутої медичної маски (у тому числі виготовленої самостійно) або респіратора та проходження безконтактного температурного скринінгу.

Крім того, серед вимог роботи агропродовольчих ринків:

– наявність на кожному вході (в’їзді) на територію ринку диспенсерів з антисептиком;
– проведення дезінфекції контактних поверхонь кожні три години;
– прибирання та дезінфекція всіх приміщень, включаючи стаціонарні торговельні місця – в кінці кожного робочого дня.

Кількість відвідувачів, які одночасно перебувають на території ринку, не повинна перевищувати кількості, з розрахунку один покупець на 10 м2 торговельної площі ринку. Також на прилеглій до ринку території має бути забезпечена відсутність неконтрольованої (стихійної) торгівлі.

Урядовим документом також передбачені вимоги

Для продавців:

–  відстань від між робочими місцями продавців – не менше трьох метрів;
–  місця торгівлі повинні бути обладнані захисними екранами між продавцями і покупцями із плівки або пластику;

Для працівників:
–  забезпечення постійного інформування відвідувачів ринку щодо встановлених обмежень та щодо профілактики коронавірусної хвороби COVID-19;
–  забезпечення контролю за дотриманням вимог щодо профілактики поширення COVID-19 та оперативне усунення порушень.

Закликаємо всіх дотримуватися профілактичних вимог функціонування ринків та правил карантину!

Інші новини