Перший етап режиму “без паперів”: з 23 серпня почав діяти закон про цифрові паспорти в Дії

23 серпня закон про цифрові паспорти в Дії набрав чинності. Україна — перша держава у світі з цифровими паспортами, які мають таку ж юридичну силу, що й паперові документи. Відтепер ніхто не матиме права не приймати Дію. У застосунку доступні ID-картка та біометричний закордонний паспорт. Тепер ви можете користуватися ними будь-де на території

Дійсність паспорта в Дії можна перевірити через QR-код, який діє три хвилини. Завдяки цьому підробити, викрасти чи забути паспорт неможливо. А перевірити його дійсність кожен може через свій смартфон. Це принцип people to people, який Мінцифра впроваджує під час запуску всіх наших послуг.

Щоб розширити функціонал цифрових паспортів, Мінцифра запустила шеринг документів. Це функція, яка замінює ксерокси та сканери. Цифрова копія потрапляє з вашого смартфона одразу в систему запитувача.

Центр надання адміністративних послуг Білозерської селищної ради та 6 віддалених робочих місць у старостинських округах нашої громади долучилися до електронної інформаційної взаємодії з Порталом Дія.

 

Як поділитись копією цифрового документа через Дія.QR?

1. Авторизуйтесь у Дії. Натисніть на зчитувач кодів. Він розташований у правому верхньому кутку.

2. Ви побачите запит на копії цифрових документів. Натисніть «Продовжити».

3. Підтвердьте передання копій цифрових документів.

4. Автоматично сформується електронний лист. Потрібно просто надіслати його.

Важливо: переконайтеся, що у вас встановлена остання версія Дії, а під’єднання до інтернету є стабільним. Паспорти-книжечки зразка 1994 року та небіометричні закордонні паспорти не відображаються в Дії, тож ви не можете ділитися їхніми копіями. Проте ви можете оформити ID-картку незалежно від місця реєстрації.

 

Інші новини