До уваги споживачів, які одержують житлову субсидію!

З березня 2019 року змінюється механізм виплати житлових субсидій. Для домогосподарств, яким субсидія призначена до 31 грудня 2018 року, починаючи з субсидії за лютий 2019 року вона буде виплачуватися готівкою. Для домогосподарств, яким субсидія призначена з січня 2019 року, її надання здійснюється у грошовій безготівковій формі шляхом перерахування коштів  АТ «Ощадбанк» для подальших розрахунків з надавачами послуг.

Інформуємо, що розмір призначеної субсидії на оплату житлово-комунальних послуг за лютий 2019 року буде виплачено:

  • пенсіонерам – Пенсійним фондом України разом з пенсійною виплатою (доставка/виплата субсидії буде здійснена поштою або її буде зараховано на пенсійний банківський рахунок);
  • особам, які не одержують пенсію, – АТ «Ощадбанк» шляхом виплати субсидії через банківський грошовий переказ (для цього необхідно після 12 березня 2019 року звернутися до будь-якого відділення банку з паспортом та ідентифікаційним номером).

Звертаємо увагу, що після отримання субсидії готівкою споживач має забезпечити оплату спожитих послуг, оскільки наявність простроченої заборгованості унеможливить подальше надання державної підтримки.

Інші новини